Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche

Anna Kwiatkowska//Magazyn Kuchnia 10.06.2021 20:47
(1 ocena)
OCEŃ
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Creme fraiche mieszamy z musztardą, posiekanym czosnkiem i bulionem, przyprawiamy solą i pieprzem. Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, nacieramy solą i pieprzem. Układamy w żaroodpornej formie. Ziemniaki obieramy, myjemy, układamy między podudziami. Wsypujemy zielony groszek. Podudzia smarujemy miodem, wszystko polewamy sosem. Pieczemy 40-45 minut w 180-200 st. Posypujemy posiekanym estragonem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.