Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Śmietana 22 proc. - 4 łyżki creme fra^cheMusztarda francuska - 2 łyżkiCzosnek - 2 ząbkiBulion drobiowy - 150 mlSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKurczak - 10-12 podudziZiemniaki - 500 gGroszek zielony - 200 gMiód pszczeli - 2 łyżkiEstragon - pół pęczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Creme fraiche mieszamy z musztardą, posiekanym czosnkiem i bulionem, przyprawiamy solą i pieprzem. Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, nacieramy solą i pieprzem. Układamy w żaroodpornej formie. Ziemniaki obieramy, myjemy, układamy między podudziami. Wsypujemy zielony groszek. Podudzia smarujemy miodem, wszystko polewamy sosem. Pieczemy 40-45 minut w 180-200 st. Posypujemy posiekanym estragonem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory