Składniki (5porcji)
-
Dynia zwyczajna - 125 g pureeOliwa - 2 łyżkiSer owczy - 50 g lub ricottyJajka - 2Mąka pszenna - 200 gMąka kukurydziana - 50 gProszek do pieczenia - 2 łyżeczkiŻurawina suszona - 50 gSer owczy - 50 g twardego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Purée dyniowe roztrzepujemy widelcem z oliwą, twarogiem owczym i jajkami. Dodajemy mąkę pszenną i kukurydzianą oraz proszek do pieczenia, posypujemy solą. Wyrabiamy gładkie ciasto. Dodajemy suszoną żurawinę i pokrojony w drobną kostkę twardy ser owczy, lekko zagniatamy. Z ciasta formujemy niewielkie bułki, układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na 25 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory