Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną

Magazyn Kuchnia/Honorata Piwowarska 10.06.2021 20:54
(brak ocen)
OCEŃ
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Purée dyniowe roztrzepujemy widelcem z oliwą, twarogiem owczym i jajkami. Dodajemy mąkę pszenną i kukurydzianą oraz proszek do pieczenia, posypujemy solą. Wyrabiamy gładkie ciasto. Dodajemy suszoną żurawinę i pokrojony w drobną kostkę twardy ser owczy, lekko zagniatamy. Z ciasta formujemy niewielkie bułki, układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na 25 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA