Fasolka z syropem klonowym

Magazyn Kuchnia/Marta Dymek 10.06.2021 21:00
(brak ocen)
OCEŃ
Fasolka z syropem klonowym
Fasolka z syropem klonowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Fasolkę płuczemy. W dużym garnku gotujemy osoloną wodę. Dodajemy fasolkę i gotujemy 3-6 minut, aby była al dente. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i porządnie podprażamy orzechy włoskie, przesypujemy je na deskę i siekamy. 

2 / 2

W małym słoiku mieszamy wszystkie składniki sosu. Miękką fasolkę odcedzamy, z powrotem wkładamy do garnka i wlewamy sos. Porządnie mieszamy i dopiero wtedy przekładamy na talerz, posypujemy orzechami. Podajemy na przystawkę albo jako dodatek do kaszy jaglanej, komosy ryżowej lub wegeburgerów.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.