Składniki (4porcje)
-
Fasolka szparagowa zielona - 300 gSól - do smakuOrzechy włoskie - 2 łyżkiOliwa - 2 łyżkiOcet winny - 1/2 łyżkiMusztarda francuska - 2 łyżeczkiMusztarda stołowa - łyżeczkaSyrop klonowy - łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Fasolkę płuczemy. W dużym garnku gotujemy osoloną wodę. Dodajemy fasolkę i gotujemy 3-6 minut, aby była al dente. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i porządnie podprażamy orzechy włoskie, przesypujemy je na deskę i siekamy.
2 / 2
W małym słoiku mieszamy wszystkie składniki sosu. Miękką fasolkę odcedzamy, z powrotem wkładamy do garnka i wlewamy sos. Porządnie mieszamy i dopiero wtedy przekładamy na talerz, posypujemy orzechami. Podajemy na przystawkę albo jako dodatek do kaszy jaglanej, komosy ryżowej lub wegeburgerów.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory