Ciasto z sezonowymi owocami

Czy jak byłeś dzieckiem to wydłubywałeś z keksu suszone owoce? Wyobrażasz sobie pyszny smak takiego ciasta, w połączeniu z owocami, które naprawdę lubisz? Na szczęście teraz masz hapsa, a my wiemy jak zrobić wypiek, żeby był naprawdę dobry.
Zobacz wideo

Składniki:
150 g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki brązowego cukru
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szklanki drobnych sezonowych owoców (malin, jeżyn, borówek, truskawek)

Dodatkowo:
Cukier puder do ozdoby

Sposób przygotowania:
W dużej misce umieść masło, zwykły cukier, brązowy cukier oraz cukier waniliowy i utrzyj przy pomocy miksera na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku. Przesiej do miski mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon i wymieszaj do połączenia składników. Na koniec dodaj owoce i delikatnie wymieszaj szpatułką. Przełóż ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 40 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Przed podaniem ostudź i oprósz cukrem pudrem.

Więcej o:

Komentarze (0)

Ciasto z sezonowymi owocami

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy - napisz pierwszy z nich!

Zgłoś komentarz

Czy masz pewność, że ten post narusza regulamin?

Wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwilę
Dziękujemy za zgłoszenie

Komentarz został zgłoszony do moderacji

Nadaj nick

Nazwa użytkownika (nick) jest wymagana do oceniania, komentowania oraz korzystania z forum.

Wpisz swój nick
Wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwilę

Użyj od 3 do 30 znaków. Nie używaj polskich znaków, wielkich liter i spacji. Możesz użyć znaków - . _ (minus, kropka, podkreślenie).