Ciasto z sezonowymi owocami
Składniki:
150 g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki brązowego cukru
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szklanki drobnych sezonowych owoców (malin, jeżyn, borówek, truskawek)
Dodatkowo:
Cukier puder do ozdoby
Sposób przygotowania:
W dużej misce umieść masło, zwykły cukier, brązowy cukier oraz cukier waniliowy i utrzyj przy pomocy miksera na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku. Przesiej do miski mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon i wymieszaj do połączenia składników. Na koniec dodaj owoce i delikatnie wymieszaj szpatułką. Przełóż ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 40 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Przed podaniem ostudź i oprósz cukrem pudrem.
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Planujemy święta. Inspiracje wielkanocne na dania z jajkami [PRZEPISY]
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie
-
Spleśniały sernik i surowy kurczak, które dobrze smakują? Szef kuchni tworzy niezwykle... nieapetyczne desery
- Obiad wielkanocny. Co przygotować? Jakie potrawy podać? Podpowiadamy [PRZEPISY]
- Podpisano umowę w sprawie włączenia spółki Maczfit do Grupy Żabka
- Sałatka jarzynowa na Wielkanoc. Bez niej trudno wyobrazić sobie święta. Mamy przepis
- Co warto wiedzieć o tłuszczach w diecie?
- Co warto wiedzieć o tłuszczach w diecie?