Umiesz rozszyfrować menu restauracji? Jak dobrze znasz te słowa?

1 / 13

Kelner podał ci właśnie rybę "saute", czyli?

2 / 13

W menu jest również jedno mięso przyrządzane techniką sous-vide. Wiesz, co to znaczy?

3 / 13

Kelner oferuje ci do mięsa warzywa brunoise, czyli:

4 / 13

Masz ochotę na banany. Są tylko flambirowane, czyli takie, które:

5 / 13

Okazuje się, że w twojej zupie był wcześniej bouquet garni. Wiesz, co to?

6 / 13

Zamówiłeś pierogi z owocami i z crème fraîche, czyli:

7 / 13

Dodatkiem do jednego z dań są blanszowane szparagi. To znaczy jakie?

8 / 13

W menu trafiłeś na konfitowaną kaczkę. Wiesz, jak została zrobiona?

9 / 13

Sos do mięsa, które jesz, przygotowano z użyciem metody deglasowania, to znaczy:

10 / 13

Ryba w papilotach została:

11 / 13

Ziemniaczane gratin to:

12 / 13

Masz ochotę na coś do picia. W menu jest wiele rodzajów wody infuzowanej, czyli:

13 / 13

Na deser chciałbyś zjeść ciasto. W ofercie jest babka glazurowana czekoladą, czyli?

Copyright © Agora SA