Czy ten składnik jest w potrawie, o którą pytamy? Tylko smakosz zdobędzie komplet

1 / 13

W oryginalnym kotlecie de volaille oprócz masła i koperku znajdziemy także ser żółty i pieczarki.

2 / 13

Kotlet rzymski to po prostu panierowany i usmażony kawałek żółtego sera, np. goudy.

3 / 13

Sznycel wiedeński to kawałek cielęciny smażonej sauté, bez panierki.

4 / 13

Jednym ze składników kutii jest obtłuczona pszenica.

5 / 13

Niezbędnym składnikiem zupy solanki jest śmietana.

6 / 13

Do przygotowania wołowiny Wellington niezbędne jest ciasto parzone.

7 / 13

Jednym ze składników cordon bleu jest szynka.

8 / 13

W placku lotaryńskim znajdziemy podsmażone jabłka.

9 / 13

Niezbędnym składnikiem karpia po żydowsku są rodzynki.

10 / 13

Kluski śląskie przygotowuje się z surowych, tartych ziemniaków.

11 / 13

Do przygotowania modrej kapusty potrzebować będziemy słodkich gruszek.

12 / 13

Niezbędnym składnikiem proziaków jest soda oczyszczona.

13 / 13

Jednym ze składników sałatki szopskiej jest słony ser.