O kuchni wiesz wszystko? Sprawdź, jak poradzisz sobie z jedzeniem na literę C

1 / 11

Camembert to ser:

2 / 11

Nasiona czarnuszki wyglądem nie przypominają nasion:

3 / 11

Przygotowaniu zakwasu na chleb musimy poświęcić:

4 / 11

Cukier to podstawa przyrządzenia:

5 / 11

Do wyrobu chałwy najczęściej używa się:

6 / 11

Rodzajem cebuli nie jest:

7 / 11

Zalewa, w której gotuje się ciecierzycę, czyli aquafaba, nadaje się do:

8 / 11

Podczas roztapiania czekolady w kąpieli wodnej należy upewnić się, że:

9 / 11

Najłagodniejszym rodzajem indyjskiego curry jest:

10 / 11

Włoskie rurki z kremem to:

11 / 11

Do klasycznego dresingu do sałatki cezar nie dodaje się:

Jeśli dobrze czujesz się w roli kucharza, otrzymasz maksimum punktów w tym quizie.
Copyright © Agora SA