Twierdzisz, że znasz się na gotowaniu? Ha! Ten quiz to zweryfikuje

1 / 11

Oscypek przygotowuje się z mleka:

2 / 11

Kuchnia sous-vide wywodzi się:

3 / 11

Gotować na "wolnym ogniu" oznacza:

4 / 11

Tiramisu to deser wywodzący się z:

5 / 11

Foie gras to pasztet z wątróbek kaczych i:

6 / 11

Chorizo to rodzaj hiszpańskiej kiełbasy wytwarzanej z:

7 / 11

Na czym polega blanszowanie owoców i warzyw?

8 / 11

Na czym polega deglasacja?

9 / 11

Ganache to częsty dodatek do:

10 / 11

Redukcja to technika, którą najczęściej stosuje się do przygotowywania:

11 / 11

Skala Scoville'a określa stopień:

Tylko najlepsi kucharze zdobędą tu wszystkie 11 punktów!
Copyright © Agora SA