Uważasz się za kulinarnego eksperta? Udowodnij to w tym quizie

1 / 10

Tradycyjnie racuchy nadziewa się dżemem wiśniowym.

2 / 10

Ragoût jest potrawą wegetariańską.

3 / 10

Bulgur to rodzaj kaszy, który jest popularnym składnikiem kuchni tureckiej.

4 / 10

Burrata to włoski ser, który produkuje się z koziego mleka.

5 / 10

Rumsztyk najczęściej przyrządza się z wołowiny.

6 / 10

Kluski śląskie przygotowuje się z ziemniaków.

7 / 10

Rāmen to azjatycka zupa z dodatkami, która wywodzi się z Wietnamu.

8 / 10

Pierwsza pizza hawajska powstała w Kanadzie.

9 / 10

Tradycyjne gołąbki zawija się w liście sałaty rzymskiej.

10 / 10

W skład angielskiego śniadania bardzo często wchodzą fasolki w sosie pomidorowym.

Komplet punktów zdobędą tylko prawdziwi znawcy jedzenia!