Słodki smak PRL-u. Tylko łasuchy rozpoznają wszystkie łakocie na zdjęciach

1 / 10

To ciasto robiło furorę w każdej kawiarni w PRL-u. Jak się nazywa?

2 / 10

Puszysty biszkopt przełożony masą śmietankową z dodatkiem kolorowej galaretki - to bez wątpienia:

3 / 10

To kolejne ciasto biszkoptowe, tym razem z dodatkiem czekolady i owoców. Jego nazwę trudno zapomnieć - chodzi o Fale...

4 / 10

Przygotowanie tego ciasta wymaga sporo pracy, ale zdecydowanie warto się namęczyć, bo smakuje wyśmienicie! Jak nazywa się ten wypiek?

5 / 10

Zróbmy sobie chwilę przerwy od ciast i wspomnijmy kultowy deser z PRL-u. Co jest podstawowym składnikiem ciepłych lodów?

6 / 10

Każdy, kto choć raz żuł gumę Turbo, wie, że wewnątrz opakowania były:

7 / 10

Większość zna je jako chatkę Puchatka lub chatkę Baby Jagi. To pyszne ciasto nie może powstać bez:

8 / 10

Słodki krem z dodatkiem rodzynków miał w PRL-u wielu wielbicieli. Chodzi o krem:

9 / 10

Kolorowe galaretki w okrągłym opakowaniu to bez wątpienia:

10 / 10

Do przygotowania tego deseru potrzebujesz tylko żółtek jaj i cukru! Chodzi oczywiście o:

Wspominamy kultowe słodycze z czasów PRL-u!