Każdy je zjada, ale czy na pewno rozróżnia? Sprawdź, czy rozpoznajesz pieczywo

1 / 12

To dobrze znana wszystkim:

2 / 12

Od którego polskiego miasta wzięła nazwę ta bułka?

3 / 12

Na zdjęciu jest:

4 / 12

Tak wygląda:

5 / 12

To jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim i znany w całym kraju:

6 / 12

Tak wygląda:

7 / 12

Cienka bułka pszenna, kształtem i wielkością zbliżona do bochenka chleba, to:

8 / 12

To okrągłe, pszenne, płaskie placki, popularne w krajach Bliskiego Wschodu, znamy je głównie jako zwinięte w formie rożka, to:

9 / 12

Pieczywo z ciasta francuskiego, tradycyjnie bez nadzienia, to:

10 / 12

W kształcie podobny jest do cyfry 8, to:

11 / 12

To potrawa kuchni włoskiej, ale również dostępna w naszych sklepach, to:

12 / 12

Ciemny, pieczony na zakwasie, to musi być:

Copyright © Agora SA