4 czerwca - Światowy Dzień Donuta. Komentarz firmy Wedel

Choć w Polsce wśród świąt piekarsko-cukierniczych prym wiedzie Tłusty Czwartek, to nie sposób nie zauważyć rosnącej z roku na rok popularności Światowego Dnia Donuta - młodszego pączkowego brata. Związek obu wypieków jest tym bliższy, że podobno donut powstał w 1847 roku jako. niedosmażony pączek, z którego wycięto wnętrze, tworząc charakterystyczną dziurkę.

Obserwując rynek i zwrot części konsumentów w poszukiwaniu nieoczywistych wypieków i alternatywy dla tradycyjnej rzemieślniczej produkcji cukierniczej, wspólnie z firmą Stokson, stworzyliśmy dostępne na szeroką skalę, w przystępnej cenie, donuty, pączki i muffiny o najwyższej jakości, płynącej z doświadczenia i pasji obu firm. Dodatkowo, wedlowska ekspertyza i wyjątkowa, znana Klientom od lat unikalna czekolada gwarantują doskonały smak, z kolei bogate portfolio produktów umożliwia tworzenie niezliczonych połączeń słodkich wypieków z innymi rodzajami słodyczy np. Donut z pysznymi, kruchymi kawałkami wafelka WW.

Współpraca Wedla i firmy Stokson to porozumienie nie tylko w zakresie tworzenia produktów odpowiadających na trendy wśród klientów. To również relacja oparta na wspólnych wartościach, takich jak rodzina, zaangażowanie i dbałość o najwyższą jakość, potwierdzona m.in. licznymi certyfikatami i atestami. Warto również podkreślić w tym kontekście, że pierwszy z założycieli –- Karol Wedel – w swojej cukierni zajmował się m.in. wypiekaniem pączków. Dziś firma kontynuuje tę tradycję – w nowatorskiej formie – dzięki współpracy z firmą Stokson.

Na sukces wspólnego produktu składa się specjalizacja każdego z partnerów. Stokson przoduje w branży piekarskiej, zaś Wedel od ponad 170-ciu lat tworzy doskonałej jakości czekoladę, która stanowi idealne dopełnienie każdego ciasta czy deseru.

Materiał reklamowyMateriał reklamowy Wedel