• Link został skopiowany

Zacznij rok z Doliną Dobra - wysokobiałkowe parówki dostępne w sklepach Biedronka i Netto

W styczniu na sklepowych półkach popularnych sieci pojawił się kultowy produkt Doliny Dobra, marki specjalizującej się w wyrobach mięsnych bez sztucznych konserwantów i wzmacniaczy smaku. Wysokobiałkowe parówki Proteina+ to idealna propozycja zarówno dla osób na diecie, jak i tych, którzy chcą włączyć do swojego jadłospisu wartościowe produkty proteinowe. Wyrób charakteryzuje się wysoką zawartością białka, obniżoną ilością tłuszczu i brakiem cukru. Proteina+ jest dostępna od 4 stycznia w sklepach sieci Biedronka, a od 11 stycznia również w Netto.
Materiał promocyjny

Noworoczne postanowienia o zmianie diety na bardziej zbilansowaną nie muszą stanowić już wyzwania. Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu na zdrowe zamienniki standardowych produktów spożywczych polska marka Dolina Dobra przygotowała wyjątkową propozycję: Parówki Proteina+ ze specjalnie wyselekcjonowanych kawałków szynki, o wysokiej zawartości białka i obniżonej zawartości tłuszczu, a także naturalnym składzie. Wysokobiałkowy wyrób producenta nie zawiera chemicznych dodatków, takich jak fosforany, barwniki czy popularny w produktach konkurencyjnych marek glutaminian monosodowy, którego nadmierne spożycie może powodować zawroty głowy, przyspieszenie rytmu serca, uczucie niepokoju oraz nadmierną potliwość. Parówki Proteina+ dodatkowo nie zawierają żadnego cukru, co w połączeniu z wysokiej jakości białkiem stanowiącym 33% wartości energetycznej produktu stanowi idealną propozycję dla osób na diecie ketogenicznej. 

– W odpowiedzi na potrzeby Polaków przygotowaliśmy parówki o wysokiej zawartości białka, które cechuje nie tylko dobry skład, możliwość szybkiego podania, ale i wyjątkowy smak. Wysokobiałkowe parówki Proteina+ od Doliny Dobra składają się jedynie z polskiego mięsa wieprzowego z szynki z własnych gospodarstw, soli, naturalnych przypraw, ekstraktów i aromatów owocowo-warzywnych oraz suszu z aceroli. Stworzyliśmy pierwsze na rynku proteinowe parówki, które dodatkowo są w zupełności pozbawione cukru, nie tracąc przy tym na smaku, a także mają obniżoną zawartość tłuszczu. Dzięki temu Parówki Proteina+ mogą być spożywane nawet przez osoby, które muszą kontrolować poziom glukozy. Parówki Proteina+ od 4 stycznia można kupić w sklepach sieci Biedronka, a od 11 stycznia również w Netto. – tłumaczy Zbigniew Wysocki, dyrektor marketingu firmy Goodvalley, producenta marki Dolina Dobra.

Parówki Proteina+ to idealna propozycja zarówno dla osób, które są na diecie, jak i tych, które po prostu chcą dostarczyć sobie dużej porcji wysokiej jakości białka. Zostały stworzone w całości z naturalnych składników, 100% polskiej wieprzowiny z dodatkiem prawdziwych przypraw. W przeciwieństwie do konkurencji, kiełbaski Doliny Dobra mają nie tylko dobry smak, ale również etykietę - nie zawierają żadnych sztucznych konserwantów ani wzmacniaczy smaku. Niezaprzeczalna jakość połączona z wyjątkową recepturą zdobywa uznanie coraz większej ilości Polaków, którzy nie muszą już stawać przed wyborem, czy produkt ma być wyprodukowany z naturalnych składników czy zachwycać smakiem.

Wszystkie wyroby Doliny Dobra są produkowane z najwyższej jakości mięsa, a ich smak zachwyca nawet najbardziej wymagających konsumentów. Co ważne, sposób ich produkcji odbywa się z poszanowaniem wszelkich zasad dobrostanu zwierząt i jest przyjazny dla środowiska.

Akcja będzie wspierana kampanią digitalową i działaniami influencer marketing. Spoty Doliny Dobra będzie można obejrzeć również w 1700 siłowni w Polsce.

 ***

O nas

Dolina Dobra to nowa nazwa marki Goodvalley, która powstała z potrzeby podkreślenia tego co jest dla konsumentów ważne: pochodzenia z Przechlewa na Pomorzu oraz jakości i smaku produktów. Dolina Dobra bazuje na wieloletnim doświadczeniu marki Goodvalley. Wszystkie nasze wyroby powstają w harmonii z naturą, zgodnie z najlepszymi praktykami rolniczymi oraz dobrego chowu.

Nasze pierwsze gospodarstwa zostały założone w Polsce w roku 1994 specjalizując się w produkcji wieprzowiny. Prowadzimy działalność w oparciu o własne pola uprawne, pasze i zakłady przetwórcze.

Dolina Dobra może pochwalić się tylko polską hodowlą i wyrobami pochodzącymi tylko z polskiego mięsa. W swoich produktach nie stosuje konserwantów i wzmacniaczy smaku. A opakowania produktów pochodzą z recyklingu.

W Dolinie Dobra szczególną uwagę przywiązujemy również do zagadnień związanych z ochroną klimatu i odpowiedzialnego korzystania z zasobów środowiska. Na każdym etapie swojej działalności ograniczamy emisję gazów cieplarnianych. Ponadto produkujemy zieloną energię we własnych ośmiu biogazowniach.

Jako przedsiębiorstwo odpowiedzialne społecznie, jesteśmy aktywnym partnerem lokalnych społeczności i blisko z nimi współpracujemy. Wspieramy również polską edukację, współpracujemy z 4 wyższymi uczelniami rolniczymi, z kilkoma szkołami średnimi, a także z organizacjami pozarządowymi.

Marka Dolina Dobra stanowi synonim nowoczesnego polskiego rolnictwa dostarczającego naturalnych produktów najwyższej jakości. Wyznaczając trendy w wyrobach spożywczych, hodowli, uprawie roślin i produkcji energii odnawialnej tworzy ponad 1300 miejsc pracy, operując na areale przekraczającym 13 tysięcy hektarów.

Nasze gospodarstwa są pionierami technologii spożywczych, rolniczych i pro-środowiskowych.

Materiał promocyjny PR marki Dolina Dobra.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu!

  • Link został skopiowany