Składniki (4porcje)
-
Ananas - 1Brązowy cukier demerara - 4 łyżkiWoda - 4 łyżkiCynamon - 1 kawałekKardamon - kilka ziarenŚmietana 18 proc. - 200 mlJogurt naturalny - ma być gęsty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ananasa obieramy, wykrawamy trzon, miąższ kroimy na trójkąty. W rondlu podgrzewamy cukier z wodą, aż powstanie karmel. Pamiętajcie, aby nie próbować rozgrzanego cukru, bo jest bardzo gorący!
2 / 2
Wrzucamy cynamon, kardamon i dodajemy śmietankę. Mieszamy i gotujemy kilka minut, aż powstanie gęsty sos toffi. Następnie wrzucamy kawałki ananasa i podgrzewamy jeszcze chwilę. Podajemy z jogurtem naturalnym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory