Ananas toffi

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 25.02.2020 17:20
(brak ocen)
OCEŃ
Ananas toffi
Ananas toffi
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ananasa obieramy, wykrawamy trzon, miąższ kroimy na trójkąty. W rondlu podgrzewamy cukier z wodą, aż powstanie karmel. Pamiętajcie, aby nie próbować rozgrzanego cukru, bo jest bardzo gorący! 

2 / 2

Wrzucamy cynamon, kardamon i dodajemy śmietankę. Mieszamy i gotujemy kilka minut, aż powstanie gęsty sos toffi. Następnie wrzucamy kawałki ananasa i podgrzewamy jeszcze chwilę. Podajemy z jogurtem naturalnym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.