Składniki (6porcji)
-
Ananas - 1 świeżyCebula - 1 łyżka prażonejCzosnek - 1 łyżka suszonegoChili w płatkach - 1 łyżeczkaSól morska - 1 i 1/2 łyżeczkiCukier - 2 łyżeczki trzcinowegoLimonka - skórka z 2 owoców
-
Marynata do ananasa:
Brązowy cukier demerara - 1 łyżkaSos rybny - 1 łyżkaSok cytrynowy - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Składniki marynaty mieszamy i polewamy nią obranego i pokrojonego ananasa.
2 / 3
Rozgrzewamy grill. Kawałki ananasa grillujemy około 10 min, obracając.
3 / 3
W tym czasie mieszamy prażoną cebulę, suszony czosnek, płatki chilli, sól, cukier oraz skórkę z limonek. Gotową mieszanką posypujemy zgrillowanego i jeszczwe ciepłego ananasa.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory