Składniki (12porcji)
-
Masło - 120 gCzekolada gorzka - 90 gCukier - 2 szklankiEkstrakt waniliowy - łyżeczkaJajka - 4Mąka pszenna - szklankaKakao - 2 łyżkiCzekolada deserowa - szklanka, posiekana
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy piekarnik do 175°C. Rozpuszczamy masło z czekoladą w kąpieli wodnej. Ubijamy z cukrem i wanilią przez 3 minuty. Dodajemy po jednym jajku, mieszając. Wsypujemy mąkę i kakao. Mieszamy, aż składniki się połączą. Łączymy z posiekaną czekoladą. Rozkładamy do 12 foremek na muffinki (z papilotkami), tak aby ciasto sięgało do 3/4 każdego zagłębienia. Pieczemy 20-25 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory