Babeczki z serkiem ricotta

Magazyn Kuchnia/Kinga A. Kłosińska 16.02.2021 14:19
(brak ocen)
OCEŃ
Babeczki z serkiem ricotta
Babeczki z serkiem ricotta
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jeden serek miksujemy z owocami (mogą być mrożone), drugi z sokiem i startą skórką z limonki.

2 / 3

Śmietanę ubijamy z cukrem i zagęstnikiem, np. Śmietan-fixem, na sztywno. Dzielimy ją na dwie równe porcje i każdą z nich mieszamy z inną masą serową. Wstawiamy na pół godziny do zamrażarki. 

3 / 3

 Do każdej babeczki wkładamy trochę jednej i trochę drugiej masy i dekorujemy je świeżymi lub mrożonymi owocami oraz listkami mięty.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps