Babka rodzynkowa

Magazyn Kuchnia 13.01.2021 16:53
(brak ocen)
OCEŃ
Babka rodzynkowa
Babka rodzynkowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy. Masło ucieramy zcukrem, dodajemy po jednym jajku, nie przerywając ucierania. Po trochu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, alkohol i przyprawy, mieszamy. Dodajemy odsączone rodzynki, dokładnie wyrabiamy.

2 / 2

Ciasto przekładamy do formy posmarowanej masłem i oprószonej tartą bułką. Pieczemy 90 minut w175°C. Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps