Batony z malinami

Batony z malinami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Płatki owsiane - 20 dagMasło - 1,5 kostki (lub margaryny) pokrojonego w kostkęMąka pszenna - 40 dagCukier - 20 dagSok cytrynowy - Z 1 sztOrzeszki pinii - 10 dagMaliny - 30 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Maliny wymieszaj z 1-2 łyżkami cukru i odstaw, aby puściły sok. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Masło, mąkę, orzeszki i płatki wymieszaj rękami w makutrze.
2 / 2
Dodaj resztę cukru i sok z cytryny, wyrób kruszonkę. Przełóż 2/3 kruszonki do natłuszczonej formy i lekko dociśnij. Na cieście ułóż osączone maliny, posyp resztą ciasta i upiecz na złoty kolor.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory