Batony z malinami

Magazyn Kuchnia 04.02.2021 16:38
(brak ocen)
OCEŃ
Batony z malinami
Batony z malinami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Maliny wymieszaj z 1-2 łyżkami cukru i odstaw, aby puściły sok. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Masło, mąkę, orzeszki i płatki wymieszaj rękami w makutrze. 

 

2 / 2

Dodaj resztę cukru i sok z cytryny, wyrób kruszonkę. Przełóż 2/3 kruszonki do natłuszczonej formy i lekko dociśnij. Na cieście ułóż osączone maliny, posyp resztą ciasta i upiecz na złoty kolor.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.