Blok czekoladowy
Blok czekoladowy
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Woda - 1 szkl.Cukier - 1 szkl.Masło - 250 gKakao - 4 łyżkiKawa rozpuszczalna - 2 łyżkiHerbatniki - 1 szkl. pokruszonychBakalie - 1 szkl.Mleko w proszku - 500 gCukier puder - Do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Mieszamy kakao i kawę z małą ilością wody, wlewamy do garnka, dodajemy cukier, masło i resztę wody, zagotowujemy. Odstawiamy, aby masa lekko przestygła. Potem, ciągle mieszając, powoli wsypujemy mleko w proszku. Na końcu dodajemy herbatniki i bakalie.
2 / 2
Masę studzimy, formujemy na kształt kiełbasy i ściśle zawijamy w przezroczystą folię. Wkładamy do lodówki na 4 godziny. Następnie zdejmujemy folię i obtaczamy "salami" w cukrze pudrze.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory