Carpaccio

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 22.01.2020 16:10
(brak ocen)
OCEŃ
Carpaccio
Carpaccio
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

  • Rostbef - 650 g (dokładnie oczyszczonego z tłuszczu i ścięgien; schłodzonego ale - uwaga! - nie zamrożonego)
    Sos do carpaccio - 1 porcja

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Bardzo ostrym nożem kroimy mięso na cieniutkie plastry, prawie przezroczyste. Układamy je równomiernie na sześciu talerzach, polewamy cienką strużką sosu, tworząc kratkę. Podajemy natychmiast. (originalny przepis Giuseppe Ciprianiego)

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA