Choinka z ciasta francuskiego

Haps 10.12.2019 12:54
(1 ocena)
OCEŃ
Choinka z ciasta francuskiego
Są takie domy, w których jest kilka choinek, bo każdy ma swoją koncepcję na dekoracje. Podczas gdy inni martwią się o drzewko, my martwimy się o jedzenie. Akceptujemy różne świąteczne ozdoby, ale choinkę pieczmy już sami. Nasze drzewko lubi się sobą dzielić. Dla każdego po gałązce.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Duży prostokąt z ciasta francuskiego pokryj cienką warstwą masy makowej.

2 / 5

Na wierzchu rozsyp suszoną żurawinę i przykryj całość drugim płatem ciasta francuskiego.

3 / 5

Z uzyskanego prostokąta wytnij kształt choinki. Po obu stronach choinki wykonaj co centymetr poprzeczne nacięcia, uważając aby nie przeciąć środka.

4 / 5

Powstałe w ten sposób paski ciasta imitujące gałązki poskręcaj wokół własnej osi.

5 / 5

Posmaruj całość roztrzepanym jajkiem i piecz w 180 stopniach C przez 15 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA