Choinki brownie
- Można zamrażać? Nie
Składniki (12porcji)
-
Składniki na brownie:
Masło - 200 gCzekolada gorzka - 200 gCukier - 200 gJajka - 3 sztukiMąka pszenna - 135 g
-
Składniki na krem:
Masło - 100 g (najlepiej miękkie)Serek philadelphia - 250 gCukier puder - 2 szklanki
-
Dodatkowo:
Posypka cukrowa (maczek cukrowy) - wedle uznaniaLizaki - 8 sztuk, w kształcie lasek
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na początku przygotuj ciasto: masło umieść w garnuszku i roztop na wolnym ogniu. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do całkowitego połączenia składników. Zdejmij z ognia i przestudź. W dużej misce lekko ubij jajka z cukrem. Masę jajeczną połącz z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj na jednolite ciasto.
Ciasto przelej do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Piecz w 160 stopniach C przez 35 minut, a następnie całkowicie ostudź.
W międzyczasie przygotuj krem. Miękkie masło oraz kremowy serek umieść w dużej misce i zmiksuj na jednolitą i puszystą masę. Do masy maślanej dodaj stopniowo cukier puder, za każdym razem dokładnie miksując do połączenia składników. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego.
Ostudzone brownie podziel na 8 trójkątów i przygotuj z nich choinki. Odłam zakręcone końcówki lizaków a pozostałe części wykorzystaj jako pieńki choinek i wbij je u podstawy trójkątów z ciasta. Wierzch choinek pokryj kremem i na koniec posyp całość kolorową posypką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory