Choinki brownie

Haps 25.02.2020 10:04
(brak ocen)
OCEŃ
Choinki brownie
Z czym kojarzy ci się grudzień? Nam z choinką i czekoladą. Jeśli nie kupiłeś w tym roku kalendarza adwentowego z czekoladkami i nie chce ci się ubierać choinki mamy rozwiązanie. Czekoladowe choinki brownie, które nie gubią igieł.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Na początku przygotuj ciasto: masło umieść w garnuszku i roztop na wolnym ogniu. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do całkowitego połączenia składników. Zdejmij z ognia i przestudź. W dużej misce lekko ubij jajka z cukrem. Masę jajeczną połącz z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj na jednolite ciasto.

2 / 4

Ciasto przelej do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Piecz w 160 stopniach C przez 35 minut, a następnie całkowicie ostudź.

3 / 4

W międzyczasie przygotuj krem. Miękkie masło oraz kremowy serek umieść w dużej misce i zmiksuj na jednolitą i puszystą masę. Do masy maślanej dodaj stopniowo cukier puder, za każdym razem dokładnie miksując do połączenia składników. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego.

4 / 4

Ostudzone brownie podziel na 8 trójkątów i przygotuj z nich choinki. Odłam zakręcone końcówki lizaków a pozostałe części wykorzystaj jako pieńki choinek i wbij je u podstawy trójkątów z ciasta. Wierzch choinek pokryj kremem i na koniec posyp całość kolorową posypką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA