Ciasteczka migdałowe z orzeszkami pinii

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 23.12.2019 15:41
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasteczka migdałowe z orzeszkami pinii
Ciasteczka migdałowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (15porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Migdały i orzechy piniowe ucieramy w moździerzu na drobny pył (można też zmiksować w malakserze). Dodajemy cukier (zwykły i waniliowy), skórkę pomarańczową i ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie mieszamy. Układamy po łyżce ciasta na andrucie, odstawiamy na 6 godzin. Następnie pieczemy 15 minut w 150°C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps