Ciasteczka pieczarki

Haps 21.01.2020 12:02
(2 oceny)
OCEŃ
Ciasteczka pieczarki
Po międzynarodowym sukcesie Ciasta Mchu nadszedł czas na kolejne leśne skarby. Tym razem w naszej kuchni zawitały... pieczarki! Tak, tak, to nie pomyłka. Niezwykle delikatne, słodkie i idealne na każdą okazję. Polecamy zjeść przy mamie lub babci, na pewno powiedzą, że nie tak was wychowały, bo surowych grzybów nie można jeść. Na szczęście nasze ciasteczka można.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Masło utrzyj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodaj jajko i zmiksuj do połączenia składników. Przesiej do miski skrobię ziemniaczaną, mąkę tortową oraz sodę, dodaj sok z cytryny i zagnieć jednolite i elastyczne ciasto.

2 / 3

Uformuj z niego kulki wielkości orzecha włoskiego i rozłóż je w dość dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Szyjkę plastikowej butelki zanurz w kakao i odciśnij w kulkach ciasta (jak na wideo).

3 / 3

Tak przygotowane ciasteczka wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 10-15 minut. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps