Składniki (20porcji)
-
Mąka pszenna - 25 dagMasło - 20 dagCzekolada gorzka - 10 dagCukier - 5 łyżek miałkiegoSkórka pomarańczowa - z 1 pomarańczyMasło - 2 łyżki do posmarowania blachy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Masło ucieramy z cukrem i, nadal ucierając, dodajemy przesianą mąkę oraz skórkę pomarańczową. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blasze wysmarowanej masłem i spłaszczamy zwilżonym w wodzie widelcem. Ciasteczka pieczemy 7-8 minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Studzimy. Zanurzamy do połowy w czekoladzie rozpuszczonej w kąpieli wodnej i układamy na pergaminowym papierze. Czekamy, aż czekolada zastygnie.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory