Ciasteczka w czekoladzie

Zuzanna Wiciejowska/Magazyn Kuchnia 06.02.2020 12:59
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasteczka w czekoladzie
Ciasteczka w czekoladzie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masło ucieramy z cukrem i, nadal ucierając, dodajemy przesianą mąkę oraz skórkę pomarańczową. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blasze wysmarowanej masłem i spłaszczamy zwilżonym w wodzie widelcem. Ciasteczka pieczemy 7-8 minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Studzimy. Zanurzamy do połowy w czekoladzie rozpuszczonej w kąpieli wodnej i układamy na pergaminowym papierze. Czekamy, aż czekolada zastygnie.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.