Ciastka owsiane z orzechami i malinami

Magazyn Kuchnia 25.03.2021 21:36
(brak ocen)
OCEŃ
Ciastka owsiane z orzechami i malinami
Ciastka owsiane z orzechami i malinami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Maliny podgrzewamy na patelni, posypujemy paroma łyżkami cukru i odparowujemy. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Smarujemy masłem prostokątną formę do pieczenia.

2 / 3

Masło, mąkę, orzeszki pinii i płatki mieszamy rękami w makutrze. Następnie dodajemy cukier i sok z cytryny. Uzyskane ciasto ma konsystencję grudek. 2/3 ciasta przekładamy do formy, lekko ugniatając. 

3 / 3

Odsączone maliny kładziemy na cieście. Całość przysypujemy pozostałym ciastem. Po upieczeniu gorące ciasto kroimy na batony, które wyjmujemy z formy po ostygnięciu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps