Ciasto czekoladowo- orzechowe

Daria Rudkowska, Magazyn Kuchnia 17.01.2020 17:00
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto czekoladowo- orzechowe
Ciasto czekoladowo- orzechowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

2 czekolady i orzechy zemleć, wymieszać. Jedną tabliczkę poszatkować nożem na mniejsze kawałki. Masło utrzeć z cukrem i miodem, cukrem waniliowym i żółtkami. Połączyć z czekoladą i orzechami. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wierzch posypać posiekaną czekoladą. Ten przepis również świetnie się sprawdza w małych, silikonowych foremkach do muffinek. Piec około 1 godziny (30 minut w przypadku muffinek) w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.