Ciasto filo z figami

Paulina Jakóbiec/Magazyn Kuchnia 16.10.2020 17:08
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto filo z figami
Ciasto filo z figami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Płaty ciasta smarujemy roztopionym masłem i układamy jeden na drugim.

2 / 3

Jajko mieszamy ze zmielonymi migdałami, cukrem, cukrem waniliowym i śmietanką na jednolitą masę. Nakładamy masę na ciasto.

3 / 3

Figi myjemy, osączamy i kroimy na pół. Układamy na cieście i posypujemy lekko cukrem. Pieczemy 15 minut w 210°C, obniżamy temperaturę do 180°C i trzymamy w piekarniku jeszcze 20-25 minut. Ciasto możemy podać na ciepło lub na zimno.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.