Ciasto kokosowe z rodzynkami

Magazyn Kuchnia 17.09.2020 12:43
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto kokosowe z rodzynkami
Ciasto kokosowe z rodzynkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Ucieramy masło z cukrem, a gdy powstanie gładka masa, dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, mieszając. Masę przekładamy do wyściełanej pergaminem tortownicy o średnicy 22 cm, wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy około 15 minut na złoty kolor. Czekamy, aż wystygnie.

2 / 3

W tym czasie robimy drugą warstwę ciasta. Ucieramy jajka z cukrem na puszysty kogel-mogel. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Na koniec wsypujemy rodzynki i delikatnie mieszamy. Przygotowaną masę rozprowadzamy na kokosowym spodzie, wygładzamy wierzch i pieczemy 25 minut, aż ciasto będzie rumiane.

 

3 / 3

Po wyjęciu z piekarnika studzimy i kroimy promieniście w trójkąty

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.