Składniki (4porcje)
-
Masło - 150 g stopionegoCukier - 90-90 g trzcinowegoMąka tortowa - 150 gWiórki kokosowe - 80 gJajka - 2Cukier - 170 g trzcinowegoMąka tortowa - 70-80 g przesianejProszek do pieczenia - 1/2 łyżeczkiRodzynki - 250 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Ucieramy masło z cukrem, a gdy powstanie gładka masa, dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, mieszając. Masę przekładamy do wyściełanej pergaminem tortownicy o średnicy 22 cm, wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy około 15 minut na złoty kolor. Czekamy, aż wystygnie.
2 / 3
W tym czasie robimy drugą warstwę ciasta. Ucieramy jajka z cukrem na puszysty kogel-mogel. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Na koniec wsypujemy rodzynki i delikatnie mieszamy. Przygotowaną masę rozprowadzamy na kokosowym spodzie, wygładzamy wierzch i pieczemy 25 minut, aż ciasto będzie rumiane.
3 / 3
Po wyjęciu z piekarnika studzimy i kroimy promieniście w trójkąty
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory