Ciasto pralinowe z gruszkami

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 10.12.2019 20:17
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto pralinowe z gruszkami
Ciasto pralinowe z gruszkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masę pralinową i masło wkładamy do miseczki, ustawiamy ją nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszamy, aż składniki się połączą. Wsypujemy oba cukry, mieszamy i dodajemy po jednym jajku, ucierając. Wsypujemy mąkę i mieszamy na gładkie ciasto. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę. Układamy na dnie formy o śr. 22 cm, zalewamy ciastem.

 

 

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA