Ciasto z nadzieniem truskawkowym

Haps 27.02.2020 16:47
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto z nadzieniem truskawkowym
Kot czy pies? Kawa z mlekiem czy czarna? Pizza na grubym czy cienkim cieście? Są pytania, które dzielą ludzi. Są też takie, jak: "wanna czy prysznic", na które jest tylko jedna słuszna odpowiedź. Jeśli masz prysznic, to chociaż zrób wannę dla truskawek z ciasta biszkoptowego. Bo co ci pozostało.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Z gotowego ciasta wytnij środek zostawiając centymetrową warstwę ciasta po bokach i dwucentymetrową warstwę ciasta na spodzie (okruszki zachowaj).

2 / 3

W dużej misce umieść kremowy serek i cukier puder. Dodaj skórkę startą z jednej cytryny i zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Dodaj truskawki pokrojone w drobną kostkę i jeszcze raz krótko zmiksuj. Przełóż masę truskawkową do otworu wyciętego w cieście i równomiernie ją rozprowadź. Wierzch ciasta posyp zachowanymi wcześniej okruszkami.

3 / 3

Wstaw ciasto do lodówki na minimum 4 godziny, aby krem truskawkowy stężał. Podawaj pokrojone w plastry.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA