Ciasto z nadzieniem truskawkowym
Kot czy pies? Kawa z mlekiem czy czarna? Pizza na grubym czy cienkim cieście? Są pytania, które dzielą ludzi. Są też takie, jak: "wanna czy prysznic", na które jest tylko jedna słuszna odpowiedź. Jeśli masz prysznic, to chociaż zrób wannę dla truskawek z ciasta biszkoptowego. Bo co ci pozostało.
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Babka biszkoptowa - 1 opakowanie (podłużna)Serek philadelphia - 250 gCukier puder - 80 gCytryna - 1 sztukaTruskawki - 250 g
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Z gotowego ciasta wytnij środek zostawiając centymetrową warstwę ciasta po bokach i dwucentymetrową warstwę ciasta na spodzie (okruszki zachowaj).
2 / 3
W dużej misce umieść kremowy serek i cukier puder. Dodaj skórkę startą z jednej cytryny i zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Dodaj truskawki pokrojone w drobną kostkę i jeszcze raz krótko zmiksuj. Przełóż masę truskawkową do otworu wyciętego w cieście i równomiernie ją rozprowadź. Wierzch ciasta posyp zachowanymi wcześniej okruszkami.
3 / 3
Wstaw ciasto do lodówki na minimum 4 godziny, aby krem truskawkowy stężał. Podawaj pokrojone w plastry.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory