Składniki (10porcji)
-
Masło - 200 g (miękkieProszek do pieczenia - 2 łyżeczkiCukier - 1 szklankaJajka - 4 sztukiAromat waniliowy - 1 łyżeczkaMąka pszenna - 2 szklankiŚliwki - 0,5 kg najlepiej drobnych
-
Dodatkowo:
Cukier - 2 łyżeczki
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Masło z cukrem i proszkiem do pieczenia ucieraj mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodaj do masy jajka i aromat - miksuj przez chwilę. Wsyp mąkę i krótko mieszaj mikserem na średnich obrotach do połączenia składników.
2 / 2
Ciasto przełóż do blaszki o wymiarach 23x23cm lub 24x24cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Na wierzchu ułóż śliwki skórką do dołu i posyp cukrem. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na funkcji góra-dół i piecz przez około 50-55 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory