Ciasto ze śliwkami

Haps 13.02.2020 18:12
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto ze śliwkami
Ciasto ze śliwkami to taki klasyk, któremu nikt nie potrafi się oprzeć. Powstaje ekspresowo, a jeszcze szybciej znika z talerza - sprawdziliśmy i potwierdzamy.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Masło z cukrem i proszkiem do pieczenia ucieraj mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodaj do masy jajka i aromat - miksuj przez chwilę. Wsyp mąkę i krótko mieszaj mikserem na średnich obrotach do połączenia składników.

2 / 2

Ciasto przełóż do blaszki o wymiarach 23x23cm lub 24x24cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Na wierzchu ułóż śliwki skórką do dołu i posyp cukrem. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na funkcji góra-dół i piecz przez około 50-55 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.