Czekolada z winem
Czekolada z winem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Brązowy cukier demerara - 400 gKakao - 200 gCynamon - 2 kawałkiAnyż - 4 gwiazdkiGoździki - 8Czekolada gorzka - 500 gMandarynki - 2 sparzoneRozmaryn świeży - 1 gałązkaWino czerwone - 1 butelka (750 ml) wytrawnego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozcieramy kakao i cukier ze szklanką wody, dodajemy przyprawy, wlewamy jeszcze półtorej szklanki wody, podgrzewamy, mieszamy z pokruszoną czekoladą. Wkładamy mandarynki (nieobrane, przekrojone na połówki) i rozmaryn. Odstawiamy na 10 minut.
2 / 2
Wlewamy wino i znów podgrzewamy. Przed podaniem cedzimy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory