Składniki (6porcji)
-
Orzechy laskowe - 1.5 szklankiDaktyle - 1/3 szklanki, namoczone przez pół godziny w ciepłej wodzieSól morska - szczypta
-
Nadzienie:
Awokado - 2 bardzo dojrzałe, obrane i bez pestkiMasło - 1/4 szklanki kokosowegoKakao - 1/4 szklankiSyrop z agawy - 2 łyżki
-
Oraz:
Sól morska - do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Robimy spód tarty: orzechy miksujemy w blenderze na pył. Dodajemy namoczone daktyle i sól, miksujemy dalej, aż otrzymamy gęstą, lepiącą się masę. Robimy nadzienie: wszystkie składniki miksujemy na gładki mus. Odstawiamy do lodówki. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia, a potem masą z orzechów i daktyli - tak jak postąpilibyśmy z kruchym ciastem. Na przygotowany spód wylewamy schłodzone nadzienie i rozsmarowujemy je sylikonową szpatułką. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej trzy godziny, aż zgęstnieje. Tartę posypujemy solą i podajemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory