Deser z białego sera i herbatników

Magazyn Kuchnia 29.01.2021 14:17
(brak ocen)
OCEŃ
Deser z białego sera i herbatników
Deser z białego sera i herbatników
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ser mieszamy z cukrem i stopionym masłem. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao.

2 / 3

Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy mniejszy od niej prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek). Smarujemy herbatniki masą serową z dodatkiem kakao. Przykrywamy je drugą warstwą herbatników i nakładamy białą masę serową.

3 / 3

Podnosimy folię z obu stron i składamy z ciasta 'chatkę', zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy je z folii, oblewamy polewą i dekorujemy lukrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA