Składniki (6porcji)
-
Twaróg tłusty - 50 dag trzykrotnie zmielonegoCukier puder - 3-4 łyżkiMasło - 10 dagKakao - 2 łyżkiHerbatniki - 4 paczkiPolewa czekoladowa - 1 opakowanieLukier - 1 opakowanie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Ser mieszamy z cukrem i stopionym masłem. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao.
2 / 3
Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy mniejszy od niej prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek). Smarujemy herbatniki masą serową z dodatkiem kakao. Przykrywamy je drugą warstwą herbatników i nakładamy białą masę serową.
3 / 3
Podnosimy folię z obu stron i składamy z ciasta 'chatkę', zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy je z folii, oblewamy polewą i dekorujemy lukrem.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory