Flan kokosowy z fantazyjnym przybraniem

Magazyn Kuchnia 04.02.2021 15:48
(brak ocen)
OCEŃ
Flan kokosowy z fantazyjnym przybraniem
Flan kokosowy z fantazyjnym przybraniem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Przygotuj karmel: wsyp cukier na rozgrzaną patelnię, rozpuść, mieszając, a następnie rozprowadź niewielką ilością wody. Płynny karmel wlej na dno żaroodpornych foremek, odstaw, aby zastygł.

2 / 4

Mleko kokosowe zagotuj z mlekiem zwykłym i odrobiną cukru. Ubij trzepaczką jajka. Powoli, ciągle ubijając trzepaczką, wlewaj do jajek gorące mleko. 

3 / 4

Masę przecedź przez sitko i wlej do foremek na warstwę karmelu. Foremki przykryj folią aluminiową, ustaw na blasze z wodą i piecz około 15 minut w temp. 150°C. 

4 / 4

Po upieczeniu ostrożnie odetnij krem nożem od brzegów foremek, odwróć dnem do góry i wyłóż na talerzyki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA