Fondue czekoladowe z owocami
Fondue czekoladowe z owocami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Czekolada gorzka - 20 dagCzekolada mleczna - 20 dagŚmietana kremówka 36 proc. - 20 dagPomarańcze - 1 (otarta skórka i sok)Sok cytrynowy - łyżkaJabłka - 2Banan - 2Ananas - 4 plasterkiWinogrona białe - wedle uznaniaTruskawki - wedle uznaniaGruszki - wedle uznaniaKiwi - wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
W garnku do fondue podgrzewamy śmietankę, nie doprowadzając jej do wrzenia. Rozpuszczamy w niej czekoladę. Dodajemy skórkę i sok z pomarańczy, dobrze mieszamy.
2 / 3
Jabłka i banany obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Ananas kroimy na małe kawałki. Każdy z owoców układamy na oddzielnym talerzyku.
3 / 3
Kociołek z sosem czekoladowym ustawiamy na podgrzewaczu. Często go mieszamy, aby się nie przypalił. Do tego fondue możemy też podać bitą śmietanę i lody waniliowe.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory