Fondue czekoladowe z owocami

Magazyn Kuchnia 14.05.2021 14:53
(brak ocen)
OCEŃ
Fondue czekoladowe z owocami
Fondue czekoladowe z owocami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

W garnku do fondue podgrzewamy śmietankę, nie doprowadzając jej do wrzenia. Rozpuszczamy w niej czekoladę. Dodajemy skórkę i sok z pomarańczy, dobrze mieszamy. 

2 / 3

Jabłka i banany obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Ananas kroimy na małe kawałki. Każdy z owoców układamy na oddzielnym talerzyku. 

3 / 3

Kociołek z sosem czekoladowym ustawiamy na podgrzewaczu. Często go mieszamy, aby się nie przypalił. Do tego fondue możemy też podać bitą śmietanę i lody waniliowe.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps