Galaretka z białych porzeczek (bez gotowania)

Magazyn Kuchnia 18.02.2021 17:06
(brak ocen)
OCEŃ
Galaretka z białych porzeczek (bez gotowania)
Galaretka z białych porzeczek (bez gotowania)
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Oberwane z gałązek, umyte porzeczki mieszamy z cukrem i ucieramy blenderem co najmniej 5 minut. Jeśli chcemy pozbyć się pestek, musimy przedtem przetrzeć porzeczki przez sitko (nie jest to konieczne). Przekładamy do wyparzonych słoików, dokładnie zakręcamy. Jeśli mamy zamiar zużyć galaretkę w ciągu najbliższych kilku tygodni, wystarczy wstawić ją do lodówki. Aby przetrwała dłużej, pasteryzujemy ją 15 minut w 90 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps