Galaretka z białych porzeczek (bez gotowania)

Galaretka z białych porzeczek (bez gotowania)
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Porzeczki białe - 500 gCukier - 500 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Oberwane z gałązek, umyte porzeczki mieszamy z cukrem i ucieramy blenderem co najmniej 5 minut. Jeśli chcemy pozbyć się pestek, musimy przedtem przetrzeć porzeczki przez sitko (nie jest to konieczne). Przekładamy do wyparzonych słoików, dokładnie zakręcamy. Jeśli mamy zamiar zużyć galaretkę w ciągu najbliższych kilku tygodni, wystarczy wstawić ją do lodówki. Aby przetrwała dłużej, pasteryzujemy ją 15 minut w 90 st. C.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Fitness