Galaretka z suszonych owoców

Marta Dzikowska-Łuczywo/Magazyn Kuchnia 15.12.2019 23:53
(brak ocen)
OCEŃ
Galaretka z suszonych owoców
Galaretka z suszonych owoców
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mieszankę suszonych owoców gotujemy z cukrem i przyprawami około 30 minut. Gorący wywar przecedzamy do innego naczynia i dodajemy do niego żelatynę - w ilości podanej na jej opakowaniu. Ugotowane owoce układamy w szklanej misce i zalewamy lekko przestudzoną galaretką. Zostawiamy do zastygnięcia. Podajemy z bitą śmietaną oraz małymi cząstkami świeżych mandarynek lub pomarańczy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA