Gazpacho arbuzowo pomidorowe z fetą i migdałami

Haps 29.07.2020 14:13
(brak ocen)
OCEŃ
Gazpacho arbuzowo pomidorowe z fetą i migdałami
W Hiszpanii mówią na niego gazpacho, w Polsce to po prostu chłodnik. Nieważne jak nazywasz tę zupę, chyba nie ma lepszego sezonu na jego przygotowanie, niż lato. Ale żeby dodać trochę hiszpańskiego temperamentu, my dodaliśmy arbuza. Ty też dodaj. Obowiązkowo!
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Miąższ z arbuza przetrzyj przez sito – w ten sposób pozbędziesz się pestek. Pomidory umyj i usuń szypułki. Jeśli chcesz, możesz je obrać ze skórki, ale nie jest to konieczne.

2 / 3

Arbuza i pomidory zblenduj razem tak, jak lubisz: zostawiając kawałki pomidorów lub na gładki krem. Dopraw sokiem z limonki i oliwą.

3 / 3

Chłodnik podawaj z lodówki, z pokruszoną fetą, pokruszonymi płatkami migdałów i kroplą dobrej oliwy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps