Gruszki z orzechami

Magazyn Kuchnia 05.02.2020 10:59
(brak ocen)
OCEŃ
Gruszki z orzechami
Gruszki z orzechami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 Do gruszek nadziewanych serem pleśniowym i orzechami możesz podawać Sherry Osborne - Rich Golden. Jest słodkie, ma wyraźny aromat orzechów laskowych. Serwuje się je w temperaturze pokojowej lub schłodzone.

Odłóż do dekoracji 8 połówek orzechów włoskich, pozostałe drobno posiekaj.

Ser pleśniowy rozgnieć widelcem. Odłóż łyżkę masła, resztę utrzyj z serem i posiekanymi orzechami. Gruszki przekrój wzdłuż na pół, usuń gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Posmaruj masłem 8 kawałków folii aluminiowej. Do wydrążonych gruszek nałóż po pół łyżeczki masy serowo-maślanej.

Owoce ułóż na folii aluminiowej, folię zawiń, ułóż na rozgrzanym ruszcie, piecz 5 minut. Po tym czasie zdejmij gruszki z grilla, odwiń folię i nałóż resztę masy serowej. Gotowe gruszki udekoruj połówkami orzechów i listkami natki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA