Imbirowe zabajone

Magazyn Kuchnia 20.01.2020 16:35
(brak ocen)
OCEŃ
Imbirowe zabajone
Imbirowe zabajone
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ubitą śmietankę schładzamy wlodówce. W dużej misce ubijamy żółtka z cukrem, winem i kawą. Ustawiamy na garnku z gotującą się wodą (dno miski nie powinno sięgać powierzchni wody) i ubijamy, aż masa zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i, mieszając, studzimy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z dodawaną porcjami wystudzoną masą żółtkową. Także porcjami dodajemy kremówkę iimbir, delikatnie, ale dokładnie mieszając. Deser nakładamy do foremek. Zamrażamy kilka godzin. Wyjmujemy na 10 minut przed podaniem. Każdą porcję posypujemy czekoladą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.