Kandyzowane skórki cytrusowe

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 10.12.2019 19:30
(brak ocen)
OCEŃ
Kandyzowane skórki cytrusowe
Kandyzowane skórki cytrusowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Skórki kroimy w wąskie paski długości 5 cm. Wkładamy do rondla z grubym dnem, zalewamy wodą tak, by je zakryła. Gotujemy 10 minut. Skórki osączamy, zalewamy świeżą wodą. Gotujemy 20 minut i znów osączamy. Wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na dobę. Skórki osączamy. Do rondla wsypujemy cukier, wlewamy 350 ml wody. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy skórki i smażymy na małym ogniu 2-3 godziny, aż staną się szkliste. Często mieszamy. Przekładamy do wyparzonych słoików razem z syropem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA