Keks makowy

Magazyn Kuchnia 15.12.2019 00:10
(brak ocen)
OCEŃ
Keks makowy
Keks makowy
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sparzony mak dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mak i bułkę tartą. Mieszamy, następnie dodajemy białka ubite na sztywną pianę i ponownie, delikatnie mieszamy. Do ciasta możemy dorzucić trochę bakalii. Ciasto wkładamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200-220°C. Upieczony keks posypujemy cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps