Klasyczne fondue serowe

Magazyn Kuchnia 19.02.2020 16:55
(1 ocena)
OCEŃ
Klasyczne fondue serowe
Klasyczne fondue serowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kociołek do fondue mocno nacieramy przekrojonymi na pół ząbkami czosnku. Wino mieszamy ze skrobią, wlewamy do kociołka i podgrzewamy na wolnym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia. Kiedy jest gorące, dodajemy ser. Doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając. 

2 / 2

Gdy masa stanie się jednolita i płynna, zdejmujemy garnek z ognia. Wlewamy kieliszek wiśniówki, mieszamy. Kociołek ustawiamy na stole, na podgrzewaczu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.