Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich

Materiały partnera/Magazyn Kuchnia 20.08.2020 14:37
(brak ocen)
OCEŃ
Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich
Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2 porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Przygotowujemy kaszę jaglaną i wodę, proporcje 1:1. Kaszę zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do momentu wygotowania wody. Garnek z kaszą pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia. 

2 / 2

Kaszę jaglaną, szpinak, śliwki kalifornijskie i truskawki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko migdałowe. Całość miksujemy rączką blenderową na jednolitą masę. Śliwki kalifornijskie są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastąpią cukier w tym przepisie.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps