Składniki (2porcje)
-
Kasza jaglana - kubek ugotowanejSzpinak baby - 2 garściMleko migdałowe - 300 ml, może być inneŚliwki - 8-10 kalifornijskichTruskawki - 4-6
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Przygotowujemy kaszę jaglaną i wodę, proporcje 1:1. Kaszę zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do momentu wygotowania wody. Garnek z kaszą pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.
2 / 2
Kaszę jaglaną, szpinak, śliwki kalifornijskie i truskawki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko migdałowe. Całość miksujemy rączką blenderową na jednolitą masę. Śliwki kalifornijskie są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastąpią cukier w tym przepisie.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory