Konfitura z rabarbaru

Anna Włodek/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 13:54
(brak ocen)
OCEŃ
Konfitura z rabarbaru
Konfitura z rabarbaru
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rabarbar myjemy, ściągamy z niego skórkę, kroimy na 1-cm kawałki, zasypujemy cukrem i pozostawiamy na 12 godz.

2 / 3

Po tym czasie wlewamy owoce z cukrem do garnka, wrzucamy pokrojoną na kawałki wanilię i smażymy 25 min. 

3 / 3

Zbieramy powstały biały mus. Gorące konfitury rozlewamy do wyparzonych słoików. Przykrywamy je czystą ściereczką, a po 2-3 dniach przecieramy alkoholem pokrywki i brzeg słoików i zakręcamy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps