Kotlety wieprzowe z salsą verde

Magazyn Kuchnia 29.03.2021 21:06
(brak ocen)
OCEŃ
Kotlety wieprzowe z salsą verde
Kotlety wieprzowe z salsą verde
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Najlepiej użyć schabu z kością - mięso pieczone z kością ma więcej soczystości i smaku. Mięso płuczemy, osuszamy, posypujemy pieprzem i kładziemy na grill. Pieczemy po 3-4 min z każdej strony. 

2 / 3

Robimy salsę verde. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę (można sobie ten sos przygotować wcześniej).

3 / 3

Gotowe kotlety wieprzowe smarujemy salsą i podajemy z grillowanymi warzywami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps