Krem budyniowy espresso
Krem budyniowy espresso
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Mleko 1.5 proc. - 1.5 szklankiJajka - 2Cukier - 2 płaskie łyżkiKawa - 2 łyżeczki rozpuszczalnejCukier waniliowy - łyżeczkaCynamon - do dekoracjiSkórka z cytryny - cienkie paseczki do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
W misce dokładnie ubijamy mleko, jajka, cukier, kawę i cukier waniliowy. Rozlewamy do 4 żaroodpornych miseczek i ustawiamy na patelni o średnicy 25 cm.
2 / 3
Na patelnię wlewamy tyle wody, aby sięgała na wysokość 1,2 cm poniżej górnej krawędzi miseczek i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Następnie miseczki z kremem studzimy, nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
3 / 3
Dekorujemy cynamonem i skórką cytrynową. [1 porcja - 110 kcal]
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory