Krem budyniowy espresso

Magazyn Kuchnia 17.05.2021 21:09
(brak ocen)
OCEŃ
Krem budyniowy espresso
Krem budyniowy espresso
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

W misce dokładnie ubijamy mleko, jajka, cukier, kawę i cukier waniliowy. Rozlewamy do 4 żaroodpornych miseczek i ustawiamy na patelni o średnicy 25 cm. 

2 / 3

Na patelnię wlewamy tyle wody, aby sięgała na wysokość 1,2 cm poniżej górnej krawędzi miseczek i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Następnie miseczki z kremem studzimy, nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. 

3 / 3

Dekorujemy cynamonem i skórką cytrynową. [1 porcja - 110 kcal]

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA